Parimarjan NegiDe zesde ronde bleek er eentje van ongekende spanning. Vooral aan de top komen de hoogste ratinghouders nu plotseling in actie. We zitten immers in de belangrijkste fase van het toernooi. Genieten was het aan het eerste live-bord tussen koploper Bartosz Socko vs Parimarjan Negi. Zie de foto van Negi voor de partij waarbij al te zien is hoe gefocust hij is. We ontvingen op de redactie diverse mailtjes over de live-partijen en met name de partijwinst van Negi oogste veel lof. Er werd zelfs om nadere (technische) analyse gevraagd. Die partij zal ongetwijfeld wel in diverse columns verschijnen in onder meer de landelijke bladen. David Howell won met de zijn bekende kleine middelen van Csaba Horvath en ook Igor Khenkin (nu lekker fris bij een open raam) kwam zich met een zege op Arthur Pijpers weer aan kop melden. Ook de vooralsnog niet zo bekende Rus Evgeny Vorobiov kwam door een zege op Etienne Goudriaan aan kop. Er zijn na zes ronden drie koplopers mHorvath ontving dagprijsje Heinekenet 5 punten: Negi, Howell en Vorobiov. Acht spelers hebben 4,5 punt (waaronder Benjamin Bok en LSG’er Jan-Willem de Jong) en maar liefst twaalf spelers op 4 punten. Met nog drie loodzware ronden te gaan is de winnaar zeker nog niet bekend.

De dagprijs ging naar de eerste grootmeester in de historie van LCT die een bye moest opnemen: Csaba Horvath. Na de vierde ronde hanteerden een aantal barbezoekers – waaronder Horvath – de slogan ‘Horvath En Ik Nemen Elke Keer Een Nieuwe’.. (Heineken). Hij ontving een Six-pack van dit populaire merk voor zijn gedwongen absentie.