Kidambi vs SockoNa de vijfde ronde is er één grootmeester boven komen drijven: Bartosz Socko (op de foto rechts). De Pool verzamelde uit vijf ronden als enige 4,5 punt. In de vijfde ronde versloeg hij een van zijn medekoplopers IGM Arun Prasad (India) en zag de meeste van zijn achtervolgers een remise maken. Parimarjan Negi (winst op Frank Erwich), Predrag Nikolic (winst op Thijs Roorda) en Babu Lalith met zijn vierde zege op rij sloten aan in de kopgroep.

Na de vierde ronde werd er door de Hongaarse grootmeester Csaba Horvath wat uitbundig (biertje?) doorgedronken (midden in de nacht was Khenkin toch nog bezig) en moest toen als eerste grootmeester in de historie Dagprijs voor Henk Boumavan het LCT een bye opnemen voor de vijfde ronde! Vandaag – woensdag – is er een rustdag in Leiden, maar dit heuglijke feit zullen we op donderdag schaakblomen zw-wvoor de zesde ronde met een prijsje belonen. Mijlpalen moet je altijd vieren.
De dagprijs ging naar Henk Bouma (foto links) die na o uit 4 vermoedelijk enigszins uitgeblust naarstig op zoek is naar zijn vorm en nieuwe energie nodig heeft. We hielpen een handje door hem te voorzien van de dagprijs met een pakket batterijen en een Mars. Niets is wat het lijkt, maar op de foto hiernaast kunt u toch zien dat zelfs de schaakbloemen bij de organisatie – boven de speelzaal in het zenuwcentrum – zwart-wit zijn! Die TD op de achtergrond is daardoor een wazig type..