Na de zesde etappe in de Leiden Chess Tour zijn er opeens zes koplopers in het algemeen klassement. Het topduel van de leiders (David Howell en Deepan Chakkravarthy, zie foto) eindigde na zeventien zetten in remise. Niet geheel onverwacht als je bedenkt dat er nog in drie loodzware berg-etappes moet worden geschaakt. Naast de grootmeesters Howell en Chakkravarthy zien we ook de GM’s Nikolic, Van den Doel, Polak en Tiviakov op 5 punten. Laatstgenoemde Groninger bleek dit keer weer de smaakmaker met zijn leuke aanvallende (koffiehuis?) partij tegen de Spaanse IM Manuel Pena G√≥mez. Na een geweigerd paardoffer op d5 ging hij vrijwillig in een penning met Pf5 en toen ook die niet werd genomen, smeet hij er nog maar ‘ns een loperoffer op g5 tegenaan. Het publiek stond rijendik te analyseren in de bar voor de live-borden aan de wand. Erg vermakelijk en een leuke pot om nog eens na te spelen!

We zijn erg populair op internet want vlak voor de zesde ronde kregen we een melding van onze provider dat we een vertienvoudiging van ons bezoekersaantal hebben.De diskquota werd in allerijl verhoogd, waarna we weer normaal verder kunnen met de verslaglegging. De dagprijs (leuke en erg prijzige Jumbo-spellen) ging dit keer naar Teun Meirink in de B-groep. Hij ontving die prijs al een soort sportiviteitsprijs voor goed gedrag. Ook dat belonen we in Leiden.