In de derde ronde eindigden veel partijen in de top van het klassement in een puntdeling. Partijen tussen de grootmeesters  John van der Wiel en Predrag Nikolic eindigen in het algemeen vaak in remise. Vorig jaar tekende zij na twaalf zetten de vrede en dit keer kwamen de heren tot zestien zetten. De analyse achteraf van de heren gaf ook al geen uitsluitsel. We moeten dus weer een jaar wachten en misschien komt een van de twee spelers met een nieuwtje na bijvoorbeeld twintig zetten. De Leidse meesters Fred Slingerland en de kersverse Leids kampioen Ivo Wantola liepen tegen hun eerste nul aan.
De Leidse grootmeester Erik van den Doel ligt op schema en behoort samen met David Howell, Oleg Spirin en Deepan Chakkravarthy tot de koplopers met drie uit drie.

Om dat Simon Heijungs zo vriendelijk was toch te komen spelen nadat iemand zich op het laatste moment had teruggetrokken, ontving hij voor die sportieve geste de dagprijs. In de vierde ronde op maandagavond een zevental grootmeesters op de live-borden en mag Café Atlantis Lambertus van der Marel proberen Slingerland te gaan vloeren…