De tweede dag van de Leiden Chess Tour was er opnieuw een van het scheiden van het kaf (van het koren). Hierna komen de sterkere spelers bovendrijven en krijgen we andere ontmoetingen te zien. In die tweede ronde waren er overigens nog wel enige verrassende uitslagen te zien. Zo hield de jonge vrouw WIM Smaranda Padurariu (Roemenië) de sterke Spaanse IM Marcos Llaneza Vega op remise en ze overbrugde daarmee knap driehonderd ratingpunten. Ook de andere Spaanse IM Manuel Pena Gómez kwam niet langs de traditioneel last-minute aanmelder Hway Ik Oei. En de voormalige B-groep winnaar Guido Bakker temperde de norm-ambities van Rudy van Wessel enigszins. In de B-groep doet de laaggerate Tom de Ruiter het goed met een start van 2 uit 2. Op bijgaande foto ontvangt Nikolic de eerste dagprijs, omdat hij zo’n vreemde start van zijn toernooi had met een wegblijver en een uitvallende klok. Hij ontving een sportieve prijs met badhanddoek, bidon en snelle pet.

Voorts waren er op de zaterdag veel lokale en/of regionale pers, filmmakers en veel andere bezoekers aanwezig. Onder meer voormalig Nederlands kampioene Ada van der Giessen en de kersverse Nederlands kampioene Zhaoqin Peng. Ab Scheel maakte een fraaie foto-filmreportage (zie hier die reportage op www.abscheel.nl) en het Leidsch Dagblad stuurde een filmploeg voor een interview op de voorpagina van www.leidschdagblad.nl.
Eerder al was er een TV-ploeg aanwezig tijdens de opening met Timman en Giri en die uitzending is dagelijks te zien op de regionale TV-zender Unity TV. Elke dag zijn er om de zoveel uur herhalingen. Dus woont u in de regio van Leiden e.o. heeft u die uitzending in het kastje. Vandaag de derde ronde met aan het topbord: Van der Wiel vs Nikolic.