Leids broedermoordDe start van ons dertiende toernooi heeft enige tegenslagen te verwerken, sorry kijkend wereldschaak (ca. 35.000 unieke bezoekers). Onder meer op drie van onze live borden zit een probleem van de communicatie. Of zoals mijn team er een uitleg aan gaf: de communicatie tussen enerzijds een busje zout en de gedroogde uitjes.  Nu heb je van die doemdenkers die dan zeggen: ja logisch de dertiende editie. Maar 13 is juist ons geluksgetal gebleken. Heel vreemd allemaal.

De aanrijroute over de Hoge Rijndijk Leiden naar de sporthal blijkt van 12-15 juli wegwerkzaamheden te hebben. Het blijkt dat je – weliswaar met enig omrijden – toch achter de sporthal kan parkeren op het industrieterrein. 100 meter lopen naar de hal moet kunnen.

Goed plan overigens, want de parkeerplaats bij de hal  is sowieso op zondag 14 juli niet te gebruiken wegens een jaarlijks festijn (Swetterhage Run) met heel veel mini’s (150), 18 motoragenten, veel bezoekers (500) en een Nederlandse volkszanger.
Sjonge als dat maar goed komt, maar we hebben LCT oordopjes uitgereikt tegen eventuele geluidsoverlast.

Ikonnikov2e ronde
Bij de start van de tweede etappe meteen een klacht in de A-groep van de opponent van Slava Ikonnikov. Hij had een probleem met het horloge van Ikonnikov (smartwatch) en dat werd door de arbiter opgelost door het klokje naast het bord te leggen. Goed kijken naar de foto en dan kunt u het minuscule dingetje nog net naast het bord zien liggen. Ik weet niet of er zulke mini software bestaat, maar wie weet. Het zou zomaar kunnen dat je door op je horloge te kijken extra info ontvangt. De partij werd uiteindelijk remise, mocht u naar de live reportage hebben gekeken; dat wat u op het einde zag, bleek een analyse van de heren op de live borden. Foei.
links Mark BuenoEnfin, in deze ronde in de kroongroep al meteen leerling tegen grootmeester: Arthur Pijpers vs Predrag Nikolic (zie foto links boven door Maaijveld). Nikolic blijft altijd een heer ook na afloop van de partij. Toen ik in de analyseruimte informeerde naar de uitslag zei hij: ‘Arthur heeft verloren’.

De dagprijs ging dit keer naar de winnaar van de partij tegen Fred Slingerland: William Gijsen. Hij was er zichtbaar verlegen mee. De koploper in de B-groep is de Arubaan Mark Bueno (links op de foto). Hij versloeg in ronde één Evert Baak en in de tweede ronde Karl Baak. Hij zal niet populair worden bij die familie. Ik moet iets meer reclame maken voor de New In Chess spektakelprijs. Want er zijn nog erg weinig spektakel partijen ingeleverd, maar ik heb wel al erg leuke partijen gezien..