OpeningDonderdag 11 juli jl. werd in het centrum van Leiden bij tearoom Catwalk het  traditionele LCT openingsevenement gehouden. Dit keer was er een erg leuke doorgeefschaak match tussen enerzijds hoofdsponsor Roel Piket & Chanda Sandipan tegen Bert v.d. Marel & Deep Sengupta. Het zal u vermoedelijk niet verbazen dat die match ( 2 keer een 10 minuten partij) in 2-2 eindigde. Merk op dat dit gespeeld werd op speciale gedrukte speelborden van het logo van de sponsor. Met dank ook aan het Ondernemersfonds voor hun steun aan die opening en onze dank voor het vervaardigen van het promotiemateriaal door Inpromo (Beverwijk).

Babu LalithHierna werd de loting van de kroongroep verricht door de deelnemers uit die groep, voor zover aanwezig, anders trok hoofdsponsor Roel het lotnummer voor die speler. Er werd op volgorde van de hoogste rating een bal gepakt met hun lotnummer erin verpakt. Enige hilariteit ontstond, omdat de random factor zo hoog moest zijn, waren de loten erg dik ingepakt. Maar uiteindelijk lukte dit volledig. Hieronder het resultaat van die loting. Ook de startkleur van de hoogste ratinghouders van de groepen A, B en C werd door de sponsor via loting bepaald op zwart.

10-kamp

Later vandaag de start van het toernooi en als ik iets meer tijd krijg maak ik nog een extra fotoverslag (ook video) van die opening.