live topbordenIn de zevende ronde dus twee Russische koplopers tegen elkaar (Ikonnikov vs Loginov), club- en teamgenoten tegen elkaar en het vermoeden dat ze snelle remises zouden produceren. Dat bleek gelukkig niet waar. Ok, Van Delft vs Kuipers werd remise, maar de rest trok flink van leer.
Ikonnikov versloeg landgenoot Loginov en nestelde zich daardoor vaster op de koppositie. En jongeman Nihal Sarin kende een snelle zege op zijn landgenoot Shyaamnikhil.

Twan Burg versloeg de Bulgaar Velislav Kukov, die overigens op onze lijst staat als FID deelnemer (fide). Ook dat is weer een verhaal apart, maar dat dan maar voor een andere keer. Roeland Pruijssers versloeg gedecideerd teamgenoot Thomas Beerdsen. De uitslagenlijst leek hierdoor wel een softwareprogramma van nullen en enen. Sandipan kwam zich met een zege op Hugo ten Hertog aan kop melden. En topvrouw Zhukova versloeg de Russische jongeheer Lobanov na twee keer tijdnood. De vrouwen in ons team zijn trots op haar en ik (stiekem) ook .. sstt!
Ikonnikov 6, Sandipan en Sarin op 5½ en met 5 punten: Burg, Pruijssers, Loginov, Dcunha en Zhukova. Spannende slotfase.
In de B-groep is de Leidenaar Sander Hilarius (s.v. Voorschoten) met 6 punten een punt los op negen man met 5 punten.

Druk, druk druk
In het slotweekeinde is het altijd druk. Zo is er nu op zaterdag de jaarlijkse boekenstand van Erika Sziva (De Beste Zet) in de barruimte en kun je naar hartenlust bladeren en iets (een boek) aanschaffen. Er zijn dan gasten vanuit het kamp van onder meer (co)sponsors en dan is het vaak ook nog een lange dag, juist als het zo mooi weer is. Drank, BBQ.. uhh. En over de erg drukke zondagse slotdag vertel ik jullie zaterdagavond wel.

Opvallende outfit
outfitsElk jaar zijn er wel opvallende T-shirts te bewonderen. We nemen jullie dan even mee in de sfeer van de Leidse Chess Tour met een kleine doorsnede van de zomerse outfits. Een serie van Maaijveld fotografie in verkorte versie, want er zijn nog veel meer te bewonderen in de speelzaal.
I.v.m. de nieuwe privacy wetgeving hebben we uiteraard de gezichten die bij die verschillende outfits horen niet weergegeven.

Normen
Ook kwamen er enkele vragen/mailtjes bij ons binnen omtrent de normkansen van enkele spelers(sters).  Onze arbiters kijken hier consequent naar en melden me dan wdagprijselke normkansen er zijn, zodat ik dat hier in een dagverslag kan verwerken. Die informatie kan echter alleen worden weergegeven na de achtste ronde. Je weet immers niet wie je in de slotronde treft en met welke normkans.
We voegen a.s. zondag een vrouwenprijs (damesprijs mag niet meer dacht ik) aan de prijsuitreiking toe, want in onze toernooiregels staat dat als er minstens vijf vrouwen deelnemen, we dan een prijs uitreiken voor de best presterende vrouw/dame.
Omdat er maar één vrouw in de B-groep speelt ontving zij (Ryanne Turenhout) een DGT dagprijs.

English translation