Live borden LCTNa vier succesvolle edities van het Leiden Chess Tournament (LCT) kondigen we met trots het eerste lustrum van dit Leidse schaakevenement aan. Eén van de hoofdsponsors heeft zijn medewerking wederom toegezegd (Adhoc & Solide uit Leiden) waarmee het toernooi voldoende basis heeft om met zekerheid door te kunnen gaan. Om dit eerste lustrum extra luister bij te zetten wordt nog verder gezocht naar andere (grote) sponsors.

De officiele opening vindt plaats op donderdag 7 juli 2011. Het toernooi duurt van vrijdag 8 juli tot en met zondag 17 juli 2011. Er worden negen ronden Zwitsers gespeeld; traditioneel vindt het toernooi plaats in het Leidse Denksportcentrum aan de Robijnstraat 4 te Leiden. Inschrijving is mogelijk vanaf februari voor oud-deelnemers en in maart 2011 voor open inschrijving (digitaal).