De elfde: het gekkengetal. IM Stefan Kuipers had na slechts 17 zetten zijn verlangde halfje binnen tegen GM Vyacheslav Ikonnikov en was in ieder geval eerste, al dan niet gedeeld. Uiteindelijk kwam GM Sundar Shyam nog naast hem op kop (7 punten), maar omdat Sundar had verloren van Kuipers ging de titel naar de Apeldoorner. Hij werd daarmee wel de eerste Internationale Meester (met een lage tpr) die het Leiden Chess Tournament op zijn naam zou schrijven. Op de foto (Maaijveld) de winnaar met hoofdsponsor Roel Piket (Adhoc & Solide). Een foto van Shyam elders in het fotoboek op deze website.

Op de foto rechts naast de hoofdsponsor de nummers 3 tot en met 7: Thomas Beerdsen, Arthur Pijpers, Yong Hoon de Rover, Thore Perske en Chanda Sandipan. Dit vijftal kon ook nog een som geld samen delen. Sandipan zal de komende periode zijn titel van Open kampioenschap (Open NK 2016) gaan verdedigen in Dieren.

De titel in de B-groep ging uiteindelijk naar de Fransman Casimir Coiffait en die hebben we gedurende het toernooi vrijwel altijd bovenin gezien. De andere koploper, Maxim Le Clercq, verloor zijn slotpartij en kwam – vermoedelijk erg teleurgesteld – zelfs niet meer opdagen op de prijsuitreiking. Ja, dat kan gebeuren. Winnen hoort bij verliezen. De traditionele laatste dagprijs gaat ook al traditioneel naar de meespelende toernooiarts (Ed Noordijk) voor het gezond in de gaten houden van het deelnemersveld.

Na afloop op zondagavond het gebruikelijk slotbuffet met gasten, deelnemers, organisatie en partners, vandaar dit verslag pas op de maandag na het evenement. Het slotverslag in het Leidsch Dagblad mag vanzelfsprekend ook niet ontbreken. Klik op de foto voor een grotere versie. Graag tot volgend jaar!


Photo’s

Overzicht(je) van andere media:

Herman Grooten op Schaaksite.nl: Kuipers en Shyam winnen LCT
Herman Grooten op Schaaksite.nl: ‘Spanning stijgt bij LCT
Herman Grooten op Schaaksite.nl: ‘Grootmeesters hebben het moeilijk in Leiden Chess Tournament

Robert Klomp op Schakers.info: ‘Na de verrassende nederlaag in ronde één..’


Franz Jittenmeier op Schach-Ticker: ‘FM Thore Perske auf dem Weg zur IM-Norm

Overige schaaksites met onder meer computeranalyses:De verwikkelingen van de plaatselijke jeugd (LSG):