DeBuurt-plattegr

Het startsein voor de tiende editie van het Leiden Chess Tournament wordt op spectaculaire wijze verricht in het omgebouwde Stationsgebied bij Leiden centraal.

De BuurtĀ is de tijdelijke invulling van het Stationsgebied Leiden van 17 juni t/m 18 september dit jaar. Dit gebied is deze zomer de hotspot waar cultuur, sport, kennis, theater, relaxen en lekker eten Leidenaren samenbrengt. De Buurt is door middel van zeecontainersĀ opgedeeld in verschillende gebieden waar voor jong en oud activiteiten worden georganiseerd. Zonnen op het stadsstrand? Aan sport meedoen of naar sport kijken? Of geniet je toch liever van muziek? Deze zomer is alles voor Leiden in de buurt!
Zie de website voor meer info: www.debuurtleiden.nl

Op Donderdag 14 juli vanaf 19:00 uur is het evenemententerrein voor een deel omgebouwd voor een doorlopende simultaan

voor passanten en zal worden gegeven door de sterke amateur Bert van der Marel en zal de hoofdsponsor Roel Piket (what’s in a chessname..) het in een kloksimultaan opnemen tegen onder meer enkele vrouwen (thema van dit jubileumtoernooi) en cosponsors. We nodigen u van harte uit om dit spektakel te komen bekijken of om er gratis aan mee te willen doen.Piket_Roel125x118
Mail even naar janbey@leidenchess.com dat je graag een uurtje wilt komen schaken tijdens dit openingsevent.

Het Open toernooi duurt dit keer van 15-24 juli 2016 en is inmiddels goed bezet met meer dan 130 deelnemers, maar er is nog enige ruimte (20 deelnemers).