Crowngroup2016

De tiende editie van het Leiden Chess Tournament staat in het teken van schakende vrouwen. Er zal in dit jubileumtoernooi een dubbelrondige kroongroep bovenop het Open internationale toernooi zijn met de vier sterke regionale schaaksters Martine Middelveld, Ioana Smaranda Padurariu, Rosa Ratsma en Leonore Braggaar. Alle vrouwen behoren tot de top vijftien van ons land.

Voorts zien we in het Open toernooi in de top van het deelnemersveld meervoudig nationaal kampioene grChapeau-t-shirt300ootmeester Zhaoqin Peng en de absoluut sterkste vrouw van dit moment in het Aziatische werelddeel internationaal meester Irine Kharisma Sukandar. Ook voormalig wereldkampioene (2013) Anna Ushenina uit de Oekraïne zou komen deelnemen, maar die koos op het laatste moment voor een lucratievere uitnodiging voor deelname in een vierkamp met de huidige wereldtop.
Het Open toernooi duurt dit keer van 15-24 juli 2016 en is inmiddels goed bezet met circa 100 deelnemers, maar dat kan beter. Op donderdagavond 14 juli heeft het toernooi zijn traditionele openingsevenement.

 Flag_Engels50x33