analyse-Howell-DasDit waren de woorden van David Howell direct na zijn partij tegen titelverdediger Arghyadip Das. Waarschijnlijk heeft hij het dagverslag van gisteren gelezen en ging hij nu na een gewonnen partij even analyseren met tegenstander Das (zie foto). Howell heeft inmiddels 6½ punten uit zeven en is een vol punt los op Postny en Chatalbashev met 5½ punt. Het groepje met Tiviakov, Nikolic, Milov, Das en de LSG’er Jan-Willem de Jong (allen 5 punten) is zeker nog niet kansloos op een ereprijs.

De dagprijs ging dit keer naar Jan Vreeburg, omdat hij vanuit alle deelnemerslijsten had ontdekt dat er ‘slechts’ tien spelers aan alle edities hebben deelgenomen.  Het is maar dat u het weet. De eerste editie in 2007 staat (nog) niet op de toernooisite, maar die zit wel in ons archief en die zullen we nakijken.
Voorts maken we u even attent op het feit dat we jaarlijks – onder meer als toernooiorganisatie – kunnen genieten van de goede zorgen van Bureau Chapeau. Wie?
NarwalJa, de vrouwen die in het denksportcentrum rondlopen in een volledige schaakoutfit met alles (t/m een horloge toe) in een zwart-wit geblokte kleding. Naast dat zij alle dagen voor onze inwendige mens zorgen (nat en droog), zijn ze ook verantwoordeBurChaplijk voor de zorg over uw telefoons (verboden in de speelzaal), verkoop van de Leiden Chess T-shirts (zie foto) en alle foto’s voor de beamer in de bar en op de website (maaijveld) en… ?! Ze delen de ‘Nar’ uit aan iemand in de toernooiorganisatie die in de fout gaat of iets goeds verricht. Natuurlijk gaan we u niet vertellen wat er allemaal goed of mis gaat, maar ik kan u wel verklappen dat uw scribent in het klassement (‘De Narwal’) mede aan de leiding gaat aan de negatieve kant.
Vandaag de voorlaatste ronde met cruciale duels voor het goud, zilver en brons. Morgenmiddag na de slotronde zal GM John van der Wiel zijn licht laten schijnen op dit toernooi en in de analysezaal een explicatie geven.