Das-NikolicNa de zesde ronde gingen er een aantal spelers ontevreden naar huis of naar hun slaapplek. Gelukkig was het merendeel van de deelnemers tevreden, maar dat was dan weer wel omtrent de speelcondities. Kon het in voorgaande jaren weleens erg benauwd en voornamelijk warm zijn, is de speelzaal in het denksportcentrum nu met zo’n 140 deelnemers precies vol (te houden).


Maar nu even iets over die ontevreden spelers. Na een lang gevecht op het topbord (remise) liepen de grootmeesters Howell en Postny beiden met een ontevreden gevoel uit de speelzaal. De computerprogramma’s gaven dan weliswaar af en toe een klein voordeel voor Howell, maar nooit genoeg voor de winst. Misschien dat hij daarom ontevreden leek. Ook Postny kwam hoofdschuddend voorbij en leek niet tevreden. De volgende die met een humeurige blik langs liep was Predrag Nikolic (‘Ik speelde erg slecht ..‘). Titelverdediger Arghyadip Das moest vast een Déjà Vu gevoel hebben gehad, omdat hij ook vorig jaar in de zesde ronde van Nikolic won. Het zou Nikolic’ enige nul zijn toen, hij heeft er nu al twee te pakken. Laten we hopen dat het daarbij blijft. Tiviakov wint een pion en schuift de partij naar winst, Chatalbashev wint van Van der Marel. Laatstgenoemde was volgens een artikel in het Leidsch Dagblad na zijn nederlaag tegen Howell de smaakmaker van het evenement met de kop: “Smaakmaker bindt in..’. Ook de Bulgaar Petrov komt zich weer bovenin melden na zijn winst op Marc Overeem, die eveneens geïrriteerd en ontevreden de zaal verliet. Als u die partij heeft gevolgd zult u het begrijpen.

Om kort te gaan: het slotweekeinde klopt nu aan de deur en de deelnemers mochten allemaal een gratis gokje wagen wie er in ons negende toernooi op de negende plaats zal eindigen. De winnaar ontvangt een geldprijsje in een speciale Maaijveld verpakking. Morgen zullen we kijken naar de verdeling van de gokjes (wie heeft de meeste stemmen).Come-back Kohlbeck
De dagprijs ging dit keer naar iemand die we de ‘Come-back Kohlbeck’ noemden. Hij en ik (zie foto rechts) waren daar zichtbaar blij mee. Hij ontving een dagprijs van de firma DGT (gametimer).
Op vrijdagavond de topduels met Howell vs Das en Postny vs Tiviakov (daar is ‘ie weer..). Veel kijk- en analyseplezier.