live-gevechtenNa de tweede ronde van de Leiden Chess Tour zitten de meeste titelhouders weer achter de touwen aan de live borden. Opvallend element in die tweede ronde was het feit dat de regionale favorieten op de live borden acteerden. De partijen van Predrag Nikolic, Jan-Willem de Jong en Arthur Pijpers van de lokale meesterclub LSG, waren allen via de internet verslaggeving te volgen. Dat doen overigens wereldwijd velen met u: dagelijks miljoenen pageviews via livechess.nu/lct/lct2015 geeft de organisatie een goed gevoel.
De beide grootmeesters uit Bulgarije (Boris Chatalbashev – foto – en Marian Petrov) zijn inmiddels ook ingestroomd, want zij hadden afgelopen vrijdag nog een toernooi in Frankrijk af te maken. Beiden wonnen hun partij en zijn vandaag dus in de derde ronde op de live borden te zien. Verrassingen waren er nauwelijks in die tweede ronde of het zouden de remises kuChatalbashev_Borisnnen zijn van Daniil Kolodkin (tegen titelverdediger Arghyadip Das) en Bert van der Marel tegen LSG’er Arthur Pijpers. Verrassing in die zin dat dit was tegen flink hogere ratinghouders.

dagprijzenJa, zeg maar dag.. prijzen. Eén van de leukere dingen die het Leiden Chess Tournament heeft t.o.v. andere toernooien zijn de dagprijzen. Dit jaar zijn er dagprijzen van de Nederlandse fabrikant van onder meer live borden en klokken (DGT) te verdelen. Die gaan naar deelnemers die opvallende dingen meemaken. Zo gingen er twee dagprijzen naar de nationale jeugdtalenten Sebastian Halfhide en Marijn den Hartog, die allebei de nummers één en twee in dit toernooi (sterke grootmeesters) flink partij gaven, zie het vorige dagverslag. Ook gaan we opnieuw aan het eind van het toernooi weer een spektakelprijs van New In Chess uitreiken aan het leukste schaakpartijtje. Dus dat hoeft niet perse de mooiste te zijn, maar eentje met een hoge publieksfactor.
Later geven we u hier weer een overzicht van alle media aandacht, maar daarover staat ook veel op de live pagina.