Eerste-zetVerleden, heden en toekomst. Dat is een handige communicatieve handleiding voor het maken van een dagverslag. Al deze elementen ziet u in dit eerste (korte) dagverslag langskomen. Eerst maar eens het ‘heden’. Op bijgaande foto (Maaijveld) doet hoofdsponsor Roel Piket (Adhoc & Solide) de eerste zet voor de 14-jarige Sebastian Halfhide. Dit nationale toptalent (<14) tegen de nummer één op rating David Howell (2698) deed het lange tijd geweldig. Het was maar goed dat Howell tijdens het Openings Event enige conditionele training heeft gehad, anders zou deze slijtageslag in een puntdeling zijn geëindigd. Als al gezegd: na een lange strijd verloor Sebastian  op zitvlees alsnog een pion en het loper eindspel.

Nog meer heden is de geweldige prestatie van het nationale toptalent (<16 jaar) Marijn den Hartog. Deze jongeman gaat in het najaar naar het EK-jeugd (Kroatië) en omdat hij als nationaal toptalent gezien Postny-dHartogwordt, vermelden wij hier nog maar eens even zijn streven. Hij heeft een pagina in het digitale talentboek en u kunt hem daarbij sponsoren door een duit in het zakje te doen. Kunt u in de ‘toekomst’ altijd nog eens zeggen: ik heb hem in 2015 nog geholpen naar de grootmeester titel te groeien. Marijn week in zijn eerste partij van geen kanten voor de nummer twee in de line-up: GM Evgeny Postny (2642) en boekte een fraaie plusremise. Chapeau! Alle partijen zijn nog eens na te spelen op onze live pagina.

1e-bordB-KohlbeckNu heb ik hierboven het heden en de toekomst verwerkt en dan nu nog even het ‘verleden’. In het verleden – bij de start van ons Leiden Chess Tournament in 2007 – hadden we als één van de cosponsors het Kasteel Poelgeest. Weet u het nog met het live schaakspel van scholieren uit Leiderdorp, waarbij Hans Böhm de kernachtige kop in de krant haalde met zijn opmerking tijdens de partij: ‘Ho even, b7 moet even plassen..’ Nou, één van die Poelgeest bestuursleden die de overige bestuursleden op een enthousiasmerende wijze overhaalde om ons te helpen is Ton Kohlbeck (foto). Deze nummer één op rating in de B-groep zat dit jaar (nieuw) op één van de twee live borden in de B-groep. “Het gaat allemaal niet meer zo als vroeger” vertelde Kohlbeck na zijn verloren partij “ik speel niet meer zoveel en dan gaat het moeizaam.” Ja, we worden allemaal ouder (gelukkig), maar ook wijzer?!