top live-bordenIn de zevende ronde had de helft van de live-borden geen zin in een lange partij onder sauna-achtige omstandigheden en boekte binnen twintig zetten een remise. Het viel overigens nog mee met de warmte gisteravond. Met alle ventilatoren op strategische plaatsen tussen de borden was het toch wel goed toeven. De bovenste drie borden (met daarbij de drie meesters uit India) kwamen niet verder dan remise. Daarachter kreeg Sebastian Bogner met een zege op LSG’er Arthur Pijpers weer aansluiting met de kopgroep. Ook Predrag Nikolic kwam tot partijwinst (na de tijdnoodfase schoot Frank Erwich op de 41ste zet de bekende bok en kon niet veel later opgeven). Zodoende sloot ook Nikolic weer aan in de top om nog enige kans op de toernooiwinst te blijven houden. Met nog twee warme ronden te gaan ..

komt de winnaar wel uit de toptien en zijn ze allen nog kansrijk. Das Arghyadip gaat nog altijd alleen aan de leiding met 6 punten. De internationals zitten overigens mijn verslag via Google translate te lezen en Das vertelde me naar aanleiding van mijn dagverslag van gisteren, dat zijn naam wordt uitgesproken zoals geschreven. Fijn om te weten voor bij de prijsuitreiking.

In de B-groep voert Michael Bekker een schrikbewind en staat hij inmiddels een vol punt los (6½ punt) op Jelle dagprijs GertBulthuis en Meile Tamminga met 5½ punt. Een zestal met 5 punten ligt nog op de loer, alsmede een grote groep met 4½ punt. Bulthuis vs Bekker is vandaag het topduel. De dagprijs ging dit keer naar de hekkensluiter in de B-groep Gert Helfferich (op de foto rechts, die met een verkoelend wit shirt is uw scribent). Gert speelt een moeizaam toernooi, maar blijft erin geloven. Met zijn uitspraak in de zevende ronde: ‘als ik deze ook verlies eet ik m’n schoen op..’ ontving hij de dagprijs (sixpack Radler) om zijn schoen iets makkelijker weg te kunnen spoelen.

Vandaag en morgen (zondag) heeft het bestuur van het denksportcentrum besloten een halve liter gekoeld bronwater aan te bieden voor de klantvriendelijke som van 50 cent en geadviseerd om er hier minimaal twee van te drinken tijdens de partij. U bent van harte welkom om eens te komen kijken naar de matadoren. Met live-borden in de bar geprojecteerd op de wand is het altijd gezellig.
Op de slotdag zondag is er bezoek van boekenstand De Beste Zet met Erika Sziva en.. ontvangt bondscoach Predrag Nikolic zijn Olympiade vrouwenploeg in Leiden! Na zijn partij, dat dan weer wel..