trio uit InidaEn dat zegt iemand die vooraf weet wat er fout kan gaan. Ik heb ze nog zo erop gewezen (lees het vorige dagverslag) om het rustig aan te doen op de rustdag. Daar waar spelers het strand opzochten, naar heide of duinen trokken of zoals wij deden: lekker wandelen in een bos  en op een terrasje iets eten en vooral iets drinken. Die hadden geen problemen.
Strandliefhebbers als bijvoorbeeld de (groot)meesters uit India deden in de zesde ronde de beste zaken. Het lachende trio Das Arghyadip, Deep Sengupta en op de rug gezien G.A. Stany noteerden allen een vol punt en dit lachen op de foto was nota bene voorafgaand aan hun partijen. Slachtoffers waren niet de eerste de beste ..

 

..respectievelijk Predrag Nikolic, Sebastian Bogner en onze LCT-troef Bert van der Marel verloren van de heren uit India. Hierdoor gaat Arghyadip (geen idee hoe je dit uitspreekt..) nog altijd alleen aan kop met 5½ punt.

De Rus Vyacheslav Ikonnikov versloeg Alex Wohl, die heel goed stond en het spoor bijster raakte. En Deep kwam met zijn winst op Bogner evenals Ikonnikov op 5 punten. In dagprijs voor Marijnhet groepje achtervolgers met 4½ punt zit de tot dusver beste Nederlander met LSG’er Arthur Pijpers. In een grote groep van 4 punters bevinden zich nu een groep meesters, maar ook grootmeesters als Nikolic, Bogner en John van der Wiel. De Leidse grootmeester speelt een moeizaam toernooi en heeft vooral moeite om talentvolle jongeren tot overgave te dwingen. Allen staan voor een loodzwaar slotweekeinde met tropische temperaturen. Het denksportcentrum staat en hangt vol met (plafond)ventilatoren en er zal veel (goedkoop) gekoeld drinkwater ter beschikking komen.

De dagprijs ging naar het Nederlandse schaaktalent Marijn den Hartog. Deze jongeman heeft vermoedelijk twee maanden vrij van z’n studie en besteed dit volledig aan het schaken. Hij nam een bye in Amsterdam om in Leiden te kunnen spelen, gaat vervolgens daarna naar het ONK in Dieren en dan ook nog naar het Hogeschool Zeeland toernooi te Vlissingen. Ongetwijfeld speelt hij daarna ook nog een internationaal (jeugd)toernooi.