ChapeauNa de tweede ronde van het LCT is er nog een elftal aan overgebleven spelers met een volle score van 2 punten. Een ander elftal pakte het brons in Brazilië door het gastland met 0-3 te verslaan in de troostfinale. Op bijgaande foto van een ons bezoekende Ab Scheel is Bureau Chapeau een Oranje daghap (vanzelfsprekend het Leidse klapstuk) aan het maken voor een elftal van LCT-medewerkers. Toch erg knap van al die elftallen op de zaterdag.

Bovenin de A-groep maakten de uitgesproken titelfavorieten, Predrag Nikolic en Sebastian Bogner, geen fouten. Maar de Rus Vyacheslav Ikonnikov moest een remise toestaan aan het lokale talent Elwin van der Auweraert (speelt bij sv Voorschoten)! Grootmeesters John van der Wiel en Csaba Horvath herstelden zich van een openings halfje door op 1½ uit 2 te komen en zich Rolf Corstjensweer richting de top (live-borden) te begeven. In de B-groep kwam de winnaar van vorig jaar Marco de Mooij (LSG) op 2 uit 2 samen met nog een achttal spelers, met daarbij ook onze deelnemende toernooiarts Ed Noordijk. Laten we hopen dat we hem nooit nodig zullen hebben tijdens het toernooi en dat hij succesvol bovenin mee blijft spelen.

De eerste dagprijs ging dit keer naar de laagste ratinghouder in de A-groep, die op aanbeveling van zijn trainer door ons in de hoogste groep is toegelaten: Rolf Corstjens. Hij beschaamde het vertrouwen van z’n trainer niet (Frank Erwich) en ook niet die van de organisatie door in zijn eerste partij een zege te behalen in een moeilijk eindspel van zware stukken en 7 tegen 1 pion! Hij verdiende daarmee (ook foto Ab Scheel) een Braziliaans presentje van Coca-Cola met WK-glas. Hij was er daarbij ook nog op gekleed met een ‘Brazil t-shirt’, maar dit was toeval. U heeft zijn naam al een paar keer voorbij zien gaan in dit dagverslagje en we gebruiken met zijn toestemming graag een tweetal foto’s, maar we bevelen evenals in voorgaande jaren weer heel graag het foto-verslag van Ab Scheel aan, voor zijn sfeerimpressie van het Leiden Chess Tournament: www.abscheel.nl/LCT2014