Predrag NikolicVandaag heeft onze indelings-arbiter de nieuwe deelnemerslijsten van de groepen A en B op de site gepubliceerd (met juli rating). Het liegt er niet om: we groeien uit ons jasje! Met in de top-30 van de A-groep circa twintig titelhouders uit dertien verschillende landen (13 is ons geluksgetal) zitten we in de 8ste editie van het LCT opnieuw op een fraaie deelname.

Met meer dan twintig buitenlanders zijn er bovendien weer FIDE titelnormen mogelijk (GM/IM). Onder meer de nog titelloze LSG’er Arthur Pijpers zal de jacht gaan openen. We zijn daarnaast ook erg blij met de deelname van voormalig LCT-winnaar Predrag Nikolic (2010). De huidige speler/trainer van het Leidsch Schaakgenootschap en de vrouwen-coach op de komende Olympiade voert momenteel op rating de deelnemerslijst aan in de A-groep. Vooral de ‘amateur’ B-groep is dit jaar fors gegroeid naar bijna 90 spelers uit maar liefst zeven verschillende landen!

U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in het Leidse denksportcentrum. Het is sowieso gezellig in de barruimte met projectie van de live-borden (8), alsmede de TV-beelden van WK en de Tour de France. Ons hele team staat de trappelen van ongeduld om weer aan de slag te gaan. Graag tot ziens.