Sengupta vs SethuramanGisteren gaf ik in mijn korte¬† dagverslag een vooruitblik op de komende confrontatie tussen lijstaanvoerder Sengupta en zijn landgenoot Sethuraman. Ik voorzag een snelle en korte remise. Niets bleek minder waar – en het is dan ook de goden verzoeken – toen beide grootmeesters uit India er vol voor gingen! Ik zal bij hen vandaag dan ook m’n welgemeende excuses maken. Sethuraman won dat prestigeduel en gaat nu na acht ronden – samen met Sengupta – aan de leiding met 6,5 punten. Het trio Howell, Prohaszka en de Spaanse IM met de fraaie naam Luis Javier Bernal Moro volgt het tweetal op 6 punten. Nikolic heeft het nog lang geprobeerd tegen Hasangatin (het zeeslangenrecord van Tiviakov vs V.d. Wiel uit 2011 met 134 zetten werd nipt niet verbroken) om ook op 6 punten te komen, maar moest uiteindelijk in remise berusten. Frank ZevenDerhalve was dit een voorlaatste ronde met erg veel strijdlust (op een korte remise na: Doel gemist)

en het was een lust voor het oog. Vandaag een erg warme slotronde met boekenstal van De Beste Zet (Erika Sziva) in het denksportcentrum. Dat is sowieso altijd gezellig in de barruimte.

MaaijveldDe dagprijs van gisteren (schaakboek New In Chess) ging naar een partij uit de zevende ronde Рin de zevende editie van LCT Рen de winnende  persoon van die dagprijs heet Frank Zeven! Hoe toepasselijk kan het zijn. Als u op de partijstelling rechts klikt krijgt u de foto in een iets groter formaat te zien en kunt u zien dat hij een waar kunststukje uithaalde door een eindspel van twee paarden tegen c2-pion te winnen na 47 zetten (50-zettenregel)!

In een eerder dagverslag toonde ik u een foto van Bureau Chapeau met een hoge schaakmuts (Juudster) en op de foto links ziet u de andere dragende kracht van Chapeau (Maaijveld) met de lage muts. Het sta u vrij om even naar het denksportcentrum te komen voor een verfrissend drankje, hapje, ijsje, boekje kopen, prijsuitreiking of voor het kiebitzen over de live-partijen via een beamer in de bar. Ook het collectors-item van de LCT T-shirt kunt u hier vandaag nog aanschaffen (7,50).