Epishin vs DeepNa de zevende ronde kunnen we in feite vaststellen dat de man in vorm, Deep Sengupta, vermoedelijk het toernooi zal gaan winnen. Hij deed goede zaken door op gedecideerde wijze grootmeester Vladimir Epishin te verslaan. De voormalige topgrootmeester heeft veel last van allerlei (spook) denkbeelden en loopt tijdens de partijen al mopperende even naar buiten, rookt snel een sigaret en gooit zich vol met koffie’; I need strong coffee..’ Het was voor Deep de derde winstpartij op rij en niet tegen de zwaksten in het toernooi: Prohaszka, Nikolic en Epishin. Voorwaar een fraaie prestatie. Vandaag zal er vermoedelijk tegen landgenoot en runner-up Sethuraman een snelle remise op het bord komen. Newerla blondjesHet achtervolgende peloton zal zaterdag,

maar ook nog op zondag,  fel strijden om de overige (geld)prijzen. In de B-groep (1e prijs ook nog altijd 500 euro) gaan er vijf man met 5,5 punt aan de leiding en volgen er vijf spelers met 5 punten. Ook in deze amateurgroep is er dit weekeinde een spannende slotfase.

De dagprijs ging naar Alfred Newerla. Hij ontving een pak ‘blondjes’ voor zijn spontane hulp om de partijen uit de A-groep voor ons in een pgn-bestand te kloppen. Een six-pack Grimbergen blondjes was zijn beloning.