dagprijsOp bijgaande foto ging de eerste dagprijs in het LCT naar Max Kerkvliet. Hij ontving een gesigneerd boek van deelnemer IM Willy Hendriks. Zijn boek met vele hele goede recensies: ‘Move first and think later’ kende in de eerste etappe van de Leiden Chess Tour een variant met de titel boven dit bericht.

In de openingsronde ging Kerkvliet na een lange strijd van vele uren in het zicht van de remisehaven alsnog onderuit en verloor Chapeauvan de Duitse IM Ilja Zaragatski. De speler van Apeldoorn ontvangt op het eerstvolgende FIDE-congres de GM titel. Er zijn na de tweede ronde nog zo’n elf spelers met 2 uit 2. Daaronder zitten in ieder geval zeven grootmeesters. Maar titelkandidaten als Erik van den Doel en Vladimir Epishin zitten in een groep van tien achtervolgers met 1,5 punt.

De organisatie heeft dagelijks na elke speelronde een gezellige nazit en worden dan uitstekend verzorgd door de vrouwen van Bureau Chapeau. Ze zijn bekend van een volledige zwart/wit schaak outfit. Daar is dit jaar uitbreiding in gekomen door een gift met een tweetal ‘hoge en lage mutsen’ (zie foto van de hoge versie) voor het zien van de lage versie zult u dan toch even naar het denksportcentrum in Leiden moeten komen. Vandaag was er traditioneel bezoek van fotograaf Ab Scheel, we zullen hem morgen opnemen in ons dagverslag met een link naar zijn fotoverslag.