GM David HowellHet 7e Leiden Chess Tournament wordt geopend met een kloksimultaan van de regerend toernooiwinnaar David Howell. De Engelse grootmeester zal het op de vooravond van het internationale toernooi opnemen tegen een sponsorteam van tien spelers met een uiteenlopende speelsterkte tussen 1900 en 2200 FIDE-rating. Op donderdag 11 juli zal hij binnen een uur totale speeltijd deze tien (co)sponsors van het bord moeten spelen!

In het (co)sponsorteam spelen Roel Piket (Adhoc & Solide), Wessel Volders (WHV), Wim Zwinkels (Epsilon Research), Eef Plugge (Gemeente Leiden), Martijn Otten (Scheffer Team), Adinda Serdijn (Shantih), Ed Noordijk (Oegstgeest’80), Bert van der Marel (Caf├ę Atlantis), Remmelt Otten (New In Chess) en Jerry Bey (HBL Bouw). Reservelijst: Harro Weiland (HW80).

Deelnemers aan het toernooi, maar ook andere geïnteresseerden, zijn van harte welkom te komen kijken naar dit openingsevenement op donderdagavond 11 juli. Bezoekers inloop vanaf 18.30 uur en de start van de simultaan is om 19.00 uur. Het toernooi wordt op vrijdag 12 juli om 19.00 uur weggeschoten (eerste zet op het topbord) door hoofdsponsor Roel Piket, directeur van Adhoc & Solide.

English version