Het vijfde Leiden Chess Tournament dat van 7-17 juli 2011 in het Leidse denksportcentrum wordt gehouden toont dit jaar het sterkste deelnemersveld ooit; met 160 deelnemers is het internationale schaaktoernooi bovendien volledig volgeboekt. Onder de spelers bevinden zich meer dan 10 grootmeesters, 15 meesters en daarnaast een aantal vrouwen (groot)meesters. Dankzij de aanwezigheid van zo’n dertig titelhouders met zeventien verschillende nationaliteiten is het dit keer voor met name het aanstormende schaaktalent mogelijk titelnormen te scoren, zonder dat men perse tegen een aantal (groot)meesters hoeft te spelen. De officiële opening van het toernooi vindt plaats op donderdagavond 7 juli om 19.00 uur met een minimatch tussen de grootmeesters Jan Timman en Anish Giri.

Press Announcement (English)

Lees meer »


Op dit moment (drie weken voor de start) is het vijfde Leiden Chess Tournament zo goed als volgeboekt! Op de lijst staan 160 deelnemers, maar de ervaring uit voorgaande edities leerde ons dat we de inschrijving voorlopig nog even open kunnen houden. Er blijven toch nog altijd enkele inschrijvers op het laatste moment weg met al of niet een plausibel excuus. Inschrijfgeld betalen voor 1 juli a.s. is – zoals al eerder vermeld – een zekere deelname aan dit lustrumtoernooi 3en bovendien krijgt u dan 5 euro korting op het inschrijfgeld. Bij betaling na 1 juli loopt u de kans op een reservelijst te komen en betaald u aan de zaal 55 euro. Als u alsnog mee wilt doen vergeet niet het digitale inschrijfformulier in te vullen en stuur een mailtje dat je voor 1 juli het inschrijfgeld hebt overgemaakt.
Op de voorlopige deelnemerslijst staan er 27 titelhouders (o.a. 10 grootmeesters met onder meer titelverdediger Nikolic) en die zijn van zo’n zestien verschillende nationaliteiten! Een uitstekend toernooi dus voor het boeken van titelnormen.


Lees meer »