Live borden LCTNa vier succesvolle edities van het Leiden Chess Tournament (LCT) kondigen we met trots het eerste lustrum van dit Leidse schaakevenement aan. Eén van de hoofdsponsors heeft zijn medewerking wederom toegezegd (Adhoc & Solide uit Leiden) waarmee het toernooi voldoende basis heeft om met zekerheid door te kunnen gaan. Om dit eerste lustrum extra luister bij te zetten wordt nog verder gezocht naar andere (grote) sponsors.

De officiele opening vindt plaats op donderdag 7 juli 2011. Het toernooi duurt van vrijdag 8 juli tot en met zondag 17 juli 2011. Er worden negen ronden Zwitsers gespeeld; traditioneel vindt het toernooi plaats in het Leidse Denksportcentrum aan de Robijnstraat 4 te Leiden. Inschrijving is mogelijk vanaf februari voor oud-deelnemers en in maart 2011 voor open inschrijving (digitaal).


Op de foto toernooiwinnaar grootmeester Predrag Nikolic (Bosnië) met bloemen en medaille samen met organisator Jan Bey en hoofdsponsor Roel Piket (r) van Adhoc & Solide te Leiden.  

In een fantastische sfeervolle ambiance van de bar – met de live-borden op een beamer aan de wand – alsmede de strijd aan de topborden in de zaal van vijf grootmeesters en vijf meesters, had de organisatie zijn verlangde apotheose.

Local grootmeester Erik van den Doel had zijn zenuwen niet in de hand en speelde ten onrechte (te) lang op winst. Hij verloor en daarmee ook zijn fraaie positie. Sergei Tiviakov – die niet van de sterke Leidse meester Fred Slingerland kon winnen – moest eeuwig schaak toestaan. Nikolic die na een blik in zijn database zag dat hij nog nimmer met zwart van John van der Wiel had gewonnen, nam na tien zetten het aanbod voor een puntdeling in ontvangst.  

Hierdoor eindigden Nikolic, Tiviakov en Eelke Wiersma op een gedeelde eerste plek (Wiersma speelt bij LSG Leiden, dus toch nog een Leids succes) met 7 punten. De B-groep ging naar Stef van der Zon. Bij de prijsuitreiking maakte één van de hoofdsponsors, Adhoc & Solide, bekend ook volgend jaar weer het LCT te zullen steunen. Dus komt er sowieso een vijfde (eerste lustrum) editie van 7-17 juli 2011. Noteer dit alvast in je agenda, want het oergezellige toernooi is in enkele weken volgeboekt.

 

… en vervolgens het slotbuffet met zo’n vijftig genodigden.

(Tot volgend jaar, Jan Bey)