KroongroepHet 13e – en voor de huidige organisatie laatste – Leiden Chess Tournament (LCT) biedt als special event een kroongroep met maar liefst zes oud-winnaars in de gelederen. In totaal doen er zes grootmeesters en vier meesters mee in deze groep: GM Predrag Nikolic (Bos), GM Hannes Stefansson (IJsl), IM Maksim Schekachikhin (Rus), GM Deep Sengupta (IND), GM Lalith Babu (IND), IM Das Arghyadip (IND), GM John van der Wiel (NL), IM Stefan Kuipers (NL), IM Arthur Pijpers (NL) en drievoudig winnaar GM Roeland Pruijssers (NL). De kroongroep komt bovenop het reguliere internationale schaaktoernooi met als thema ‘Lucky 13’ – dertien is vanaf de start in 2007 het geluksgetal gebleken van het LCT. Voor de jonge LSG’er Arthur Pijpers biedt de kroongroep een geweldige kans om een grootmeesternorm te scoren. Immers, met deelnemende grootmeesters uit vijf verschillende landen voldoet dit aan de eisen van de Wereldschaakbond FIDE.

Ook de deelnemers in de A-groep komen aan hun trekken onder meer door sterke grootmeesters uit verschillende landen. Het Leidse toernooi heeft een uitstekende reputatie in de schaakwereld met een speciale aantrekkingskracht voor Indiase spelers: er doen zeker tien spelers uit India mee. Met daarnaast een groot aantal deelnemers uit Leiden en omstreken, maar ook uit andere delen van Nederland én spelers uit onder meer Duitsland, Chinees Taipei, Yemen, Rusland en Israël maakt het LCT zijn reputatie van sterk internationaal toernooi meer dan waar. Vanwege de speciale editie is er dit jaar – bij voldoende aanmelding  – naast een A- en B-groep ook een laagdrempelige C-groep voor thuis- en beginnende schakers.

Het LCT wordt officieel geopend op donderdag 11 juli in Leiden, inclusief de loting voor de kroongroep. Het toernooi duurt van vrijdag 12 tot en met zondag 21 juli en vindt plaats in Multisportcentrum De Eendenkooi in Zoeterwoude-Rijndijk (randje Leiden-oost).

Zie hier het digitale aanmeldingsformulier:inschrijven LCT 2019


EendenkooiSpeelzaal is op een nieuwe locatie! Het is geworden de sporthal van multi sportcentrum De Eendenkooi aan het Kooikersplein in Zoeterwoude-Rijndijk. Dit is aan de rand van Leiden (200 meter op de Rijndijk’s oude N11 en bij de eerste kleine rotonde rechtsaf). Beperkt vrij parkeren (ca. 40 auto’s) voor De Eendenkooi. Goed bereikbaar met ov en met de fiets.

De inschrijving voor drie Open groepen alsmede – bij voldoende belangstelling – tevens de mogelijkheid voor het spelen van een weekend vierkamp (KNSB rating). Zie het gewijzigde programma (rustdag op dinsdag 16 juli!)

Zie hier het digitale aanmeldingsformulier:inschrijven LCT 2019


Nu inschrijvenDe speciale dertiende editie van het Leiden Chess Tournament (13 is ons geluksgetal) zal worden gehouden in een grote sporthal! Dat geeft de organisatie de ongekende luxe van meerdere groepen. Naast een zgn. ‘professionele’ groep A met FIDE-ratinghouders van meer dan 2000, zijn er nu ook groepen van ratinghouders lager dan 2000 en een groep aanstormende schakers met een rating lager dan 1500. Ook zijn er dit jaar mogelijkheden voor vierkampen in het eerste weekend en het tweede weekend, waardoor ook die liefhebbers aan bod komen in ons gezellige toernooi. Binnenkort meer hierover..
Alle overige info onder de buttons bovenaan deze website.

Inschrijven is vanaf nu mogelijk in een digitaal inschrijfformulier op deze website: 

Inschrijven LCT 2019

Let wel op dat u de groep – waarin u graag acteert – aanklikt!


Jan BeyDe dertiende editie van het Leiden Chess Tournament zal dit jaar van 11-21 juli 2019 worden gehouden (11de een opening event). Omdat het niet zeker is of het Leidse denksportcentrum er dan nog zal zijn (verbouw of sloop) zal dit evenement onder naam ‘ Lucky 13’ op een nieuwe locatie worden gespeeld.

Veel nieuwe elementen zullen er zijn.
Een tipje van de sluier: een kroongroep met alle vorige LCT winnaars!

Inschrijven is mogelijk (middels digitaal formulier) – door de locatiebesprekingen – vanaf 11 maart 2019.
Tot ziens in Leiden.